Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chłodzenie i łożyska w HIS HD6850

kusiu67

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, pol roku temu kupilem his hd6850.

Karta po 2 miesiacach zaczela charczec, z tego c czytalem to zatarły sie w niej łozyska. Szukalem wszedzie pomocy i kazali mi je poprostu nasmarować( łożyska) a najlepiej kupic nowe chlodzenie.

I tu sie pytam, jakie chlodzenie do Radeon HIS HD6850 byłoby najlepsze? i oczywiscie czy tylko samo chlodzenie kupuje i montuje czy jakies radiatorki jeszcze do tego?

I jeszcze jedno, gdy kupie nowe chlodzenie to te pierdzielone harczenie ustanie na zawsze?

/ edit

coś takiego : http://allegro.pl/arctic-cooling-accelero-twin-turbo-ii-cichy-pwm-i2512033251.html ?

Opublikowano

Jakby sie.zatarly lozyska to by wemtylatody w ogole nie dzialaly. Chlodzenie zalezuly od budzetu. Szukaj jakiegos accelero bo niby sa dobre.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Siema, pol roku temu kupilem his hd6850.

Karta po 2 miesiacach zaczela charczec, z tego c czytalem to zatarły sie w niej łozyska. Szukalem wszedzie pomocy i kazali mi je poprostu nasmarować( łożyska) a najlepiej kupic nowe chlodzenie.

I tu sie pytam, jakie chlodzenie do Radeon HIS HD6850 byłoby najlepsze? i oczywiscie czy tylko samo chlodzenie kupuje i montuje czy jakies radiatorki jeszcze do tego?

I jeszcze jedno, gdy kupie nowe chlodzenie to te pierdzielone harczenie ustanie na zawsze?

/ edit

coś takiego : http://allegro.pl/ar...2512033251.html ?

Łożyska się wytarły.

Twin Turbo II lub Icy Gelid do tej karty.

Opublikowano

tylko wejdzie rozmiarowo to na tego HIS Radeon HD6850 ? i oczywiscie ile by to kosztowalo w serwisie o ile ktos sie orientuje, bo sam tego nei zrobie.

Opublikowano

wiem własnie ze strace gwarancje, no ale coz chlodzenie zajebiste a na serwisie mi by to nasmarowali czy cos i za 3-4 miesiace to samo wiec nie mam ochoty czekac 1 miesiaca z reklamacją.

Spróbuje to sam zamontowac gdy tylko przyjdzie te chlodzenie, poszukam jakis poradnikow od a do z jak to zrobic, moze ma ktos tutaj dostep do takiego poradnika ? bo tylko na youtube widze ze sa ale po angielsku ( poradniki na moja karte ofc).

Opublikowano

Powinna byc instrukcja, pozatym montaz jest prosty, nakladasz paste na gpu, przykladasz radiator do dziurek i wkrecasz srubki razem z podkladkami.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...